Gang

Veelgestelde vragen

Terug naar boven

Kan mijn autoruit invallen of loslaten van mijn wagen?

Neen. Voorruiten bestaan uit gelaagd glas. Dat betekent twee lagen glas met ertussen een film van polyvinyl butyral (PVB). Bij glasbreuk blijft het glas aan de PVB kleven, waardoor de voorruit in positie blijft en zeker niet zal invallen wanneer deze gebarsten is.

Zij en achterruiten bestaan uit gehard glas. Als dit glas breekt valt het uiteen in 1000 kleine stukjes in plaats van scherpe scherven en splinters.

Terug naar boven

Hoe snel moet ik de schade laten herstellen?

Hoe sneller er hersteld wordt, hoe groter de kans op een geslaagde herstelling. Echter, wanneer de ruit vervangen dient te worden, kan u gerust wachten tot na uw reis of tot voor de autokeuring indien de schade uw zicht niet belemmert tijdens het rijden.

Terug naar boven

Wat kan ik doen om de schade niet erger te laten worden?

Een sticker kan kleine schade zoals een sterretje beschermen tegen water en vuil. Zo vergroot je de kans op een geslaagde herstelling en verklein je de kans op een noodzakelijke vervanging.

Terug naar boven

Waarom is het zo belangrijk dat Autoglas West mijn type wagen correct kan identificeren?

Er bestaan per voertuigmodel meer dan 10 types ruiten. Voor sommige voertuigen bestaan er zelfs meer dan 20 types voorruiten alleen. Vandaar de vele vragen om de juiste ruit en dus prijs te kunnen bepalen. De speciale technieken in moderne autoruiten spelen hier een belangrijke rol. Voorbeelden: regensensoren, groene band, lane assist, bouwjaar, head-up display, verwarming, ontdooiing, thermisch gelaagd, akoestisch, spiegelsteun, uitsparing chassisnummer, ...