Herstellen

Voorruit herstellen

Schade aan de voorruit in de vorm van kleine barstjes en sterretjes komt vaak voor. Meestal is de oorzaak steenslag tijdens het rijden. Indien de beschadiging aan uw voorruit kleiner is dan 3 centimeter in diameter dan kunnen we de schade meestal nog herstellen. Wacht vooral niet te lang om de ster in uw voorruit te laten herstellen: hoe vlugger de schade aan uw voorruit gerepareerd wordt, hoe beter het eindresultaat zal zijn. Na de herstelling van het sterretje is de voorruit terug verstevigd en zo voorkomt u dat de voorruit verder barst. Achteraf blijft enkel een klein litteken over waardoor uw zicht op de weg niet meer verhinderd is en u terug veilig de baan op kan. Schade aan een autoruit kan er ook voor zorgen dat u afgekeurd wordt door de autokeuring, laat het sterretje in uw autoruit dus zeker nakijken voor u naar de keuring gaat.

Bij Autoglas West garanderen wij u een kwalitatieve en duurzame herstelling en dit voor een scherpe prijs. Een herstelling bij Autoglas West is tot de helft goedkoper dan bij Carglass. Wij herstellen de voorruit terwijl u wacht. De reparatie bij ons duurt ongeveer 30 minuten. Na de herstelling is de voorruit onmiddellijk terug stevig en hoeft u niet te wachten om de auto opnieuw te gebruiken. Verzekerd tegen glasbreuk of niet, iedereen is bij ons welkom. Contacteer ons om vrijblijvend meer informatie te verkrijgen over de mogelijkheden en prijzen.

Voorruit herstellen of vervangen?

Indien het sterretje aan uw voorruit te repareren is dan raden wij u aan om een herstelling te laten uitvoeren, dit is immers veel goedkoper dan de voorruit te vervangen. De kosten om een nieuwe voorruit te plaatsen zijn tot 10 keer meer dan de prijs die u betaalt voor een reparatie. Sowieso wordt elke schade individueel beoordeeld. We zoeken steeds naar de beste oplossing voor uw situatie. Is het resultaat van de herstelling niet naar wens? Als u bij ons uw voorruit laat vervangen betalen wij u de kosten van de herstelling terug.

Welke schade aan mijn vooruit kan Autoglas West herstellen?

Om succesvol een sterretje in uw voorruit te herstellen dient de schade aan 2 belangrijke voorwaarden te voldoen:

  • De barsten en scheuren rond het inslagpunt van de ster moeten kleiner dan 3 centimer in diameter zijn. Om dit eenvoudig te meten kan u controleren of de schade past binnen de omtrek van een 2 euro muntstuk.
  • Het inslagpunt mag niet te groot zijn. Hoe meer stukken glas er zijn losgekomen bij de inslag hoe kleiner de kans op een succesvolle herstelling. Als er meer dan een halve centimer glas is losgekomen uit de autoruit dan is het vaak onmogelijk om deze nog te repareren.

Bovenstaande regels zijn slechts richtlijnen want ieder schadegeval is anders. Alvorens te herstellen controleren we of een herstelling nog mogelijk is en geven we u advies over wat de beste oplossing is voor uw situatie. Dankzij de jarenlange ervaring van onze monteurs kunnen wij het best inschatten wat de kans op een goed eindresultaat is.

Over het algemeen kan enkel schade aan de voorruit van een wagen hersteld worden. Dit komt omdat de voorruit gemaakt is van gelaagd glas. Dit type glas bestaat uit 2 lagen glas met een speciale folie ertussen. Het is deze folie die er voor zorgt dat bij schade de autoruit zijn stevigheid behoudt en niet invalt. Zijruiten en achterruiten zijn gemaakt van gehard glas en bij de minste breuk valt dit uiteen in vele kleine stukjes waardoor de autoruit vervangen dient te worden bij steenslag of andere schade. In sommige moderne auto's zijn ook de zijruiten van gelaagd glas gemaakt en in dit geval kan een ster alsnog hersteld worden.

Wat u kan verwachten van een herstelling

Het is belangrijk om te weten dat een herstelling van een ster in een voorruit nooit helemaal onzichtbaar is. In het beste geval verdwijnen de barsten na de reparatie en blijft er enkel een klein litteken over op de plaats van de inslag. De kwaliteit van het eindresultaat hangt sterk af van het soort schade en ook hoe lang de beschadiging al in uw voorruit aanwezig is. Het is niet altijd op voorhand te voorspellen hoe goed een herstelling zal lukken. U geniet bij ons wél de garantie dat we de herstelling terugbetalen als u uiteindelijk toch besluit om de voorruit te vervangen indien het resultaat niet was zoals u verwachtte.

Hou er ook rekening mee dat er een klein risico bestaat dat de voorruit verder barst tijdens de herstelling. Wij informeren u altijd op voorhand van deze risico's alvorens we een herstelling uitvoeren.

Tip: Vermijd verdere schade en vergroot de kans op een goede herstelling

Om te vermijden dat uw voorruit nog verdere schade oploopt doet u er goed aan om de steenslag zo snel mogelijk te laten herstellen. Door blootstelling aan vorst of door schokken die uw voorruit opvangt tijdens het rijden kan het gebeuren dat het glas nog verder barst. Als de barsten te groot worden is een herstelling niet meer mogelijk en bent u verplicht de volledige voorruit te vervangen! Wacht dus zeker niet te lang en maak nu een afspraak.

Door de schade snel te laten repareren verhoogt u ook de kans op een mooi eindresultaat. Indien u lange tijd blijft rondrijden met een sterretje in uw voorruit dan zal er na verloop van tijd vocht en stof in terechtkomen. Vuil dat zich ophoopt in het sterretje zorgt ervoor dat de kans op een mooie herstelling kleiner is omdat de schade dan sterker zichtbaar blijft na de herstelling. In de voorruit zit ook een plastic film die kan aangetast worden door vocht, dit valt niet meer te herstellen en zorgt voor een doffe ondoorzichtige vlek in de autoruit.

Soms kan u niet onmiddellijk langskomen voor een herstelling. In dat geval doet u er goed aan om het sterretje af te plakken met een sticker of een stukje plakband. Zo voorkomt u dat er vocht en vuil in terecht komt. Wacht desondanks niet te lang om te vermijden dat de schade zich verder zet bij het rijden.

Verzekerd tegen glasbreuk?

Glasschade wordt meestal gedekt als u omnium verzekerd bent. Of misschien hebt u betaald voor een extra verzekering tegen glasbreuk? Geen probleem, Autoglas West aanvaardt alle verzekeringsmaatschappijen. Wij regelen alle papierwerk voor u en via het derdebetalerssysteem dient u niets te betalen, de factuur wordt rechtstreeks naar uw verzekeraar gestuurd. Om de afhandeling zo vlot mogelijk te laten verlopen raden we u aan om de schade eerst te melden bij uw verzekeraar voordat u langskomt zodat ze zo snel mogelijk een schadedossier kunnen opmaken.

Hoe gaat de herstelling van een sterretje in de voorruit in zijn werk?

Barsten in het glas van een autoruit worden hersteld door een speciale hars die onder druk wordt ingespoten in de plaats van de steeninslag. Dankzij deze hars worden de fijne scheurtjes in het glas opgevuld en worden ze bijna onzichtbaar. De hars wordt vervolgens behandeld met UV-licht zodat de herstelling onmiddellijk hard wordt, hierdoor hoeft u niet te wachten alvorens uw auto terug de weg op kan. Nadien wordt de plaats van de herstelling terug glad gemaakt door de autoruit te polijsten.